tisdag 19 juli 2011

20110719

Det går långsamt framåt. De senaste veckorna har inte varit optimala för bygge men nästa vecka är det tänkt att sätta igång mer ordentligt.

För några veckor sen fick vi hem en dörr och ett par fönster med förhoppningar om att de skulle vara i tillräckligt bra skick för att renoveras. I går, när vi tagit isär ett av fönstren insåg vi att det var meningslöst att ens försöka. 70-tals fönster i värdelös kvalitet, trä som det gått röta i, rostiga gångjärn och obefintligt med kitt. Dörren är knappt värd att nämna. Masoniten på insidan har blivit fuktig och torr om vartannat och därmed släppt i nederkanten. På yttersidan har den fått en del skador och det är kondens mellan glasrutorna i fönstret. Vi gav upp dem helt enkelt.

Eftersom att jag har fördelen att numera sommarjobba på en byggvaruhandel kollade jag idag upp priserna för oss att köpa tre nya fönster och en dörr, direkt från svensk fabrik. Helt okej, skulle man kunna säga. Vår utgångsidé var ju inte riktigt den att köpa nyproducerat men med tidsbrist har man inget val. Visst kan vi lägga ner veckor av sökande för att hitta rätt material och sedan ägna flera helger till renovering av objekten.

Men nä, vi vill hellre ha en färdig stuga till hösten. Så man i alla fall kan grilla sin korv på altanen och kanske koka sin färskpotatis på järnspisen. Hoppas, hoppas att vi hinner!

/Fanny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar